Data: 2001-01-18 08:56:39
Temat: Re: Ciasto do pizzy?????
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał...
> Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> napisał...
> > Dobre ciasto to się piecze w specjalnym piecu do pizzy, jak nie masz
> takiego
> > to i tak nie uzyskasz zamierzonego efektu...
> A co ty opowiadasz Joasiu, trzeba do ciasta drożdżowego miec dobrą rękę.
> Właśnie wczoraj małżonka zrobiła. Ciut za puszyste jej wyszło ale za to
> pyszne, nie do powtórzenia w tych tzw. pi...
Ja miałam na myśli takie pizze jak włosi robią... hmm... jak jadłam w pewnej
pysznej knajpce w czasie wakacji... A do drożdżowego to ja mam dobrą rękę...
Babcia nauczyła...
> > A mi się skojarzyło pytanie z tym tematem... Przypuśćmy, że zrobię
> ciasto
> > na pizze, ładnie mi wyrośnie (jakiś "dróżdż")... A jeszcze nie pora na
> > pieczenie... Czy wstawienie go do lodówki jest skuteczną metodą na ty by
> > upiec je za 3 godziny...
> Nie musisz wstawiać do lodówki, wystarczy przez chwile zarobic go
> powtórnie i nie ma problemu.
Tak, być może... Ale to ciasto mi wtedy może rozejść się na całą kuchnię...
;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|