Data: 2001-01-16 21:48:39
Temat: Re: Ciasto do pizzy?????
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisał:93uu1a$amu$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Mish Corp" <m...@p...onet.pl> napisał...
> > Czt ktos jest w stanie podac mi dobry przepis na pyszne ciasto do
> pizzy?????
> > Problem meczy mnie juz kilka ladnych lat!!!
> > Bede wdzieczny za kazda porade!
> > Pozdrawiam, Michal.
>
> Dobre ciasto to się piecze w specjalnym piecu do pizzy, jak nie masz
takiego
> to i tak nie uzyskasz zamierzonego efektu...
A co ty opowiadasz Joasiu, trzeba do ciasta drożdżowego miec dobrą rękę.
Właśnie wczoraj małżonka zrobiła. Ciut za puszyste jej wyszło ale za to
pyszne, nie do powtórzenia w tych tzw. pi...
> A mi się skojarzyło pytanie z tym tematem... Przypuśćmy, że zrobię
ciasto
> na pizze, ładnie mi wyrośnie (jakiś "dróżdż")... A jeszcze nie pora na
> pieczenie... Czy wstawienie go do lodówki jest skuteczną metodą na ty by
> upiec je za 3 godziny...
Nie musisz wstawiać do lodówki, wystarczy przez chwile zarobic go
powtórnie i nie ma problemu.
Dzisiaj wieczorem chcę zrobić, ale muszę
> przygotować wcześniej, bo wychodzę na zebranie do dzieci do szkoły, a
jak
> wrócę to chcę tylko ciach i do pieca... Czy ktoś z was kiedyś tak
przerywał
> wyrastanie ciasta i jaki był efekt...
j.w.
pozdr. Jerzy
|