« poprzedni wątek | następny wątek » |
221. Data: 2016-10-29 00:47:33
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyW dniu 2016-10-29 r, Akarm pisze:
> To co Kaja napisała
Kurcze, jaka Kaja.
Widzisz sygnaturkę i nadawcę?
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
222. Data: 2016-10-29 12:12:44
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyDnia 2016-10-29 00:17, obywatel Animka uprzejmie donosi:
> W dniu 2016-10-28 o 22:25, Akarm pisze:
>> W dniu 28.10.2016 o 19:51, Qrczak pisze:
>>> może temperatura była zbyt niska?
>>
>> Wydaje mi się, że nie. Ustawiłem ok. 180 stopni, grzanie z dołu i
>> góry, z pracującym wiatrakiem. Jabłka na górze trochę się przypaliły.
>> Brytfanna stała na drugim poziomie (na pięć) od dołu.
> Nie rozumiem po co grzanie z góry i dołu.
Bo jest taka możliwość?
> Ja piekę na gazie
Nie każdego stać na taki luksus.
> (elektrycznego pieczenia jeszcze ani razu nie włączałam).
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
223. Data: 2016-10-29 14:33:11
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyW dniu 29.10.2016 o 00:47, Animka pisze:
> Kurcze, jaka Kaja.
> Widzisz sygnaturkę i nadawcę?
>
1) Niektórzy bywają na grupach dyskusyjnych ponad 10 lat.
2) Jeśli się człowiek przyzwyczai do czyjegoś pseudonimu, to czasem
przechrzczenie niewiele daje. :D
--
Akarm
http://www.bykomstop.avx.pl
Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
224. Data: 2016-10-29 15:22:38
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyDnia Sat, 29 Oct 2016 00:47:33 +0200, Animka napisał(a):
> W dniu 2016-10-29 r, Akarm pisze:
>> To co Kaja napisała
> Kurcze, jaka Kaja.
No - Jakajakaja :-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
225. Data: 2016-10-29 18:20:36
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicy> W ogóle radzę korzystać częściej z Animki niż z Ewy.
> I KitchenAid się ucieszy...
Ewa jest zdrowsza, więc i pewnie lepiej gotuje.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
226. Data: 2016-10-29 19:12:33
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyW dniu 2016-10-29 o 18:20, Stokrotka pisze:
>> W ogóle radzę korzystać częściej z Animki niż z Ewy.
>> I KitchenAid się ucieszy...
>
> Ewa jest zdrowsza, więc i pewnie lepiej gotuje.
>
Pomyliło Ci się pieczenie z gotowaniem.
Ja teraz nie muszę stać przy garach i gotować. Robię i jem to co lubię.
Jakie wyniki badań Ewy masz w posiadaniu? ;-)
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
227. Data: 2016-10-29 19:17:22
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyW dniu 2016-10-29 o 14:33, Akarm pisze:
> W dniu 29.10.2016 o 00:47, Animka pisze:
>> Kurcze, jaka Kaja.
>> Widzisz sygnaturkę i nadawcę?
>>
> 1) Niektórzy bywają na grupach dyskusyjnych ponad 10 lat.
> 2) Jeśli się człowiek przyzwyczai do czyjegoś pseudonimu, to czasem
> przechrzczenie niewiele daje. :D
Jaką masz satysfakcję, przechrzszczenia mojego nicka? Podnieca Cię to?
Chcesz rozmawiać z Kają to sobie rozmawiaj. Mnie nie odpisuj.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
228. Data: 2016-10-29 22:55:08
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyW dniu 29.10.2016 o 00:17, Animka pisze:
> W dniu 2016-10-28 o 22:25, Akarm pisze:
>> W dniu 28.10.2016 o 19:51, Qrczak pisze:
>>> może temperatura była zbyt niska?
>>
>> Wydaje mi się, że nie. Ustawiłem ok. 180 stopni, grzanie z dołu i
>> góry, z pracującym wiatrakiem. Jabłka na górze trochę się przypaliły.
>> Brytfanna stała na drugim poziomie (na pięć) od dołu.
> Nie rozumiem po co grzanie z góry i dołu.
Żeby się równomiernie ciasto piekło.
> Ja piekę na gazie (elektrycznego pieczenia jeszcze ani razu nie
> włączałam).
Masz piekarnik gazowo-elektryczny? Spróbuj kiedyś z ciekawości.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
229. Data: 2016-10-29 23:13:58
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyW dniu 2016-10-29 o 22:55, FEniks pisze:
> W dniu 29.10.2016 o 00:17, Animka pisze:
>> W dniu 2016-10-28 o 22:25, Akarm pisze:
>>> W dniu 28.10.2016 o 19:51, Qrczak pisze:
>>>> może temperatura była zbyt niska?
>>>
>>> Wydaje mi się, że nie. Ustawiłem ok. 180 stopni, grzanie z dołu i
>>> góry, z pracującym wiatrakiem. Jabłka na górze trochę się przypaliły.
>>> Brytfanna stała na drugim poziomie (na pięć) od dołu.
>> Nie rozumiem po co grzanie z góry i dołu.
>
> Żeby się równomiernie ciasto piekło.
>
>> Ja piekę na gazie (elektrycznego pieczenia jeszcze ani razu nie
>> włączałam).
>
> Masz piekarnik gazowo-elektryczny? Spróbuj kiedyś z ciekawości.
>
> Ewa
Powiem szczerze. Bardziej mi smakuje upieczone ga gazie np. schab, czy
ciasto. Używa się albo gazu albo elektryki, nie powinno się właczać
grilla razem z gazem. Muszę kurczaka upiec, ale nie ma w rym piekarniku
rusztu obrotowego.ani jakiegoś widelca do kompletu. Ruszt to jest. Nie
praktykowałam ani razu,Jak się piecze elektrycznie to trzeba uchylić
drzwiczki i włożyć pod palniki taka specjalną metalową chyba podkładkę,
żeby palniki się nie popaliły. Kuchenka to Mastercook, której fabryka
upadla zaraz po tym jak kupilam kuchenkę.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
230. Data: 2016-10-29 23:28:44
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicyW dniu 2016-10-29 o 23:13, Animka pisze:
> W dniu 2016-10-29 o 22:55, FEniks pisze:
>> W dniu 29.10.2016 o 00:17, Animka pisze:
>>> W dniu 2016-10-28 o 22:25, Akarm pisze:
>>>> W dniu 28.10.2016 o 19:51, Qrczak pisze:
>>>>> może temperatura była zbyt niska?
>>>>
>>>> Wydaje mi się, że nie. Ustawiłem ok. 180 stopni, grzanie z dołu i
>>>> góry, z pracującym wiatrakiem. Jabłka na górze trochę się przypaliły.
>>>> Brytfanna stała na drugim poziomie (na pięć) od dołu.
>>> Nie rozumiem po co grzanie z góry i dołu.
>>
>> Żeby się równomiernie ciasto piekło.
>>
>>> Ja piekę na gazie (elektrycznego pieczenia jeszcze ani razu nie
>>> włączałam).
>>
>> Masz piekarnik gazowo-elektryczny? Spróbuj kiedyś z ciekawości.
>>
>> Ewa
> Powiem szczerze. Bardziej mi smakuje upieczone ga gazie np. schab, czy
> ciasto.
Gaz ogrzewa piekarnik, ,piecze w piekarniku całe ciasto przecież.
Najpierw plomień się pali mocniej, a jak osiągnie w piekarniku
odpowiednią tempreaturę to plomień pali się słabiej.
> Używa się albo gazu albo elektryki, nie powinno się właczać grilla
> razem z gazem. Muszę kurczaka upiec, ale nie ma w rym piekarniku
> rusztu obrotowego.ani jakiegoś widelca do kompletu. Ruszt to jest. Nie
> praktykowałam ani razu,Jak się piecze elektrycznie to trzeba uchylić
> drzwiczki i włożyć pod palniki taka specjalną metalową chyba
> podkładkę, żeby palniki się nie popaliły. Kuchenka to Mastercook,
> której fabryka upadla zaraz po tym jak kupilam kuchenkę.
>
Za pąd dużo płacę, za gaz ~ 45 zł na 2 m-ce.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |