Data: 2011-10-21 07:43:15
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: "Qrczak" <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>
> Dnia Thu, 20 Oct 2011 16:37:18 +0200, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2011-10-20 16:16, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 20 Oct 2011 16:11:11 +0200, medea napisał(a):
>>>
>> I jeszcze jedna uwaga odnośnie tradycji. Mianowicie w "Kuchni Polskiej"
>> znalazłam właśnie przepis na ciasto drożdżowe _bez_wyrabiania_, do
>> którego można użyć masła lub _margaryny_.
>> O dziwo - miesza się składniki i zostawia _na_noc_ do wyrośnięcia. :)
>>
>> Nie żeby mi to robiło różnicę, bo jeśli mi coś smakuje, to nie przejmuję
>> się, czy coś jest prawdziwe czy nieprawdziwe, tradycyjne czy
>> nietradycyjne i tym podobne snobistyczne bzdury, aczkolwiek chciałam
>> tylko zwrócić uwagę na to, jak faktycznie mało wiesz o tradycyjnej
>> kuchni.
>> Ewa
>
> Książka "Kuchnia Polska" zawiera głownie przeróbki TRADYCYJNYCH przepisów.
Dobra. To gdzie znaleźć oryginalne tradycyjne przepisy prawdziwych polskich
potraw? Najlepiej takie, które nie rozsypią wydelikaconych przez wieki coraz
to paskudniejszego żarcia żołądków.
Qra
|