Data: 2011-10-21 13:21:33
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-21 02:54, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 20 Oct 2011 18:45:08 +0200, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2011-10-20 16:44, Ikselka pisze:
>>> Książka "Kuchnia Polska" zawiera głownie przeróbki TRADYCYJNYCH przepisów.
>> Spodziewałam się takiej właśnie odpowiedzi. Jest to XLV wydanie PWE
>> Kuchni Polskiej. Mam też wydanie z 1971 roku i w tamtejszych przepisach
>> też jest mowa o maśle lub margarynie albo po prostu o tłuszczu.
>>
> Margaryna w prawdziwej polskiej kuchni jest nieobecna.
W tradycyjnej margaryna może nie, ale tłuszcz roślinny już chyba mógł? A
margaryna jako odpowiednik (niech będzie że komunistyczny) tego.
Ewa
|