Data: 2003-01-24 12:03:16
Temat: Re: Ciasto kokosowe
Od: "Busia" <b...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja często przeglądam Twoją stronkę, jest tam sporo przepisów smacznych i
prostych w wykonaniu ( część wypróbowałam wielokrotnie). Ale przecież nie
zawsze muszą się udać,ja przy kokosowym cieście zrobiłam źle, tylko raz
wyszedł mi zakalec, postawiłam je przy oknie otwartym ,żeby szybciej
przestygło, ale co nagli, to po diabli (chyba tak się pisze), zimno nie
służy temu ciastu, a szczególnie mróz. Ale na błędach się człowiek uczy i
sama radocha jest z eksperymentowania.
Kiedyś najlepiej wychodziły mi ciasta piaskowe( tylko murzynka nie
sknociłam), ale ostatnio nie wiem dlaczego wychodzą zakalce, za to półkruche
itp, wychodzą mi super i jak jest tu przyczyna?
> tylko uwazaj, ja zawsze ostrzegam - dwom osobom wyszedl lekki zakalec w
tym
> drugim ciescie ;-) Nie wiem, dlaczego, może za bardzo przykleily te
pokrywke
> kokosowa do ciasta pod spodem, hm...
>
> wkn
>
>
|