Data: 2005-09-05 20:18:51
Temat: Re: Ciasto marchewkowe - pomocy (jak zetrzeć marchewkę)
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jesli mozesz to podaj linka do przepisu Ktoski - googlam i googlam ale
> chyba zacmienie mam i nie moge namierzyc...
> dzieki
> azr
Podaję link: http://tinylink.com/?ucCy9E88hF
i wklejam przepis Ktośki:
"1 szkl oleju
2 szkl maki
1 szkl cukru (ja daje 3/4)
2 jaja
3 lyzki kakao
1 lyzka cynamonu
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzeczki sody
2 szklanki utartej marchwi w lezki ( tak jak zolty ser)
orzechy wloskie rodzynki, pesyki dyni slonecznika, kandyzowany ananas- wg
uznania
Mieszamy wszystko poza marchwia i bakaliami na gladka mase, dodajemy
marchewke i bakalie.
Pieczemy ok 45 min w nagrzanym do 175 stopni piekarniku.
Trzeba sprawdzic patyczkiem czy sie do niego nie klei.
Ewentualnie polewa:
Duże opakowane serka waniliowego Campina +
3/4 kostki rozpuszczonego masła +
3/4 szkl. cukru pudru +
wanilia;
Wszystko połączyć i polewać jeszcze ciepłe ciasto."
Pozdrawiam.
Barbara
|