Data: 2008-10-20 13:33:12
Temat: Re: Ciasto na pizze
Od: Als <1...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 17 Oct 2008 01:06:18 +0200, Rafał-108 napisał(a):
> Als pisze:
>> Dnia Wed, 15 Oct 2008 20:38:42 +0200, Mikołaj Kamiński napisał(a):
>>
>>> Als pisze:
>>>
>>>>> Czy ww. można mrozić, żeby później przyspieszyć
>>>>> proces przygotowania sobie pizzy (a nie za kazdym razem
>>>>> wyrabiać ciasto)?
>>>>>
>>>>> Pozdr.
>>>>> R.
>>>> Można.
>>> Znaczy się co - drożdże nie wyzdychają?
>>>
>>> Pozdrawiam,
>>
>> Nie wiem, nie wnikałem aż tak głęboko :-) Za to jadłem pizzę z takiego
>> mrożonego ciasta i była dobra. To było w jednej z pizzerii w Zabrzu i
>> mrożenie ciasta to była normalna praktyka tam, klienci nie narzekali,
>> pizzeria na brak klientów też nie.
>>
>
> zgadzam się, pracowałem w pizzerii (francuska sieć bistro i pizzerii -
> nazwy nie podaję, coby nie reklamować) i oni jadą na mrożonkach
Tak gwoli ścisłości - ta pizzeria nie była sieciowa, własność prywatna
solo. Robili ciasto bodajrze raz albo dwa razy w tygodniu na zapas i mieli
spokój - w razie potrzeby wyciągali następny kawał.
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
[Humor zeszytów] Błony komórkowe spełniają bardzo ważną funkcję w życiu
komórki: wiedzą kogo wpuścić, a kogo wypuścić, czyli funkcje celnika.
|