From: "Jacek P. Urbanowicz" <j...@h...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <1...@n...onet.pl> <bj4oi1$as4$1@news.onet.pl>
<blngkq$ibr$2@SunSITE.icm.edu.pl> <blnkj1$3df$1@olsztyn.ols.vectranet.pl>
Subject: Re: Ciasto na pizzę z Pizza Hut?
Date: Sun, 5 Oct 2003 02:22:24 +0200
Lines: 32
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
NNTP-Posting-Host: 80.55.148.254
Message-ID: <3...@n...home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1065313344 80.55.148.254 (5 Oct 2003 02:22:24 +0200)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: j...@h...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.home.net.pl!not-for-
mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:175287
Ukryj nagłówki
Użytkownik "xsysiu" <x...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:blnkj1$3df$1@olsztyn.ols.vectranet.pl...
> "dakid" <d...@w...multicon.pl> wrote in
news:blngkq$ibr$2@SunSITE.icm.edu.pl:
>
> > pracowales w pizzy ze takie rzeczy opowiadasz??
> > ja akurat pracowa?em i ciasto sie robi codziennie swieze.....
>
> Ja tez, nawet pracuje, zgadzam sie ciasto robi sie codziennie, zawsze jest
swieze
> a po uplynieciu czasu przydatnosci sie wyrzuca. Sa wyznaczone baardzo
wysokie
> standardy jego przygotowania.
>
> > a pizza jest t?usta bo blachy sie smaruje olejem a nigdzie sie nie
dolewa
>
> Z tym bym polemizowal olej sie wlewa do patelni i rozprowadza na calej jej
> powierzchni. Chyba nie zdradze tajemnicy sluzbowej jak powiem ze na duza
ciasto
> pan do patelni wlewa sie 45g. Nie wiem czy to jest duzo, dla jednych jest
ok dla
> innych za duzo
No to dawaj na wkupne przepis
na to ciasto ;-)))
pozdrawiam, Jacek
|