Data: 2014-01-02 13:17:24
Temat: Re: Ciasto sylwestrowe.
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-02 12:35, Qrczak pisze:
> Dnia 2014-01-02 09:47, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>> W dniu 2014-01-02 01:24, Ikselka pisze:
>>> Dnia Wed, 01 Jan 2014 23:21:47 +0100, FEniks napisał(a):
>>>> W dniu 2014-01-01 00:47, leku pisze:
>>>>> Toć to odmiana ciasta zwanego Stefanką :)
>>>>> http://www.tinyurl.pl?Xxp4fcyq
>>>> Ja już to ciasto pod nazwą miodownik, królewiec i pewnie jeszcze
>>>> niejedną widziałam/jadłam.
>>> To pewnie dla Was bułka drożdżowa z makiem to makowiec :->
>>
>> Dla NAS ciasto drożdżowe zawinięte z masą makową to makowiec, owszem.
>
> Hm... dla NAS to jest, dla utrudnienia zapewne, strucla też.
Może też być rolada makowa.
Zawsze mam wątpliwości, czym się różni strucla od strudla - strucla jest
z drożdżowego, a strudel z francuskiego ciasta?
Ewa
|