Data: 2016-10-31 22:21:39
Temat: Re: Ciasto z jablkami
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-10-31 o 21:51, FEniks pisze:
> No i co Ty chcesz od tego ciasta? Bardzo dobrze wyszło. Moje wygląda
> bardzo podobnie pod względem konsystencji, tylko jest (a właściwie to
> już było ;) ) w innej formie:
> http://images84.fotosik.pl/125/fb0201bbbfc4e884med.j
pg
Bardzo mi przypomina struclę z jabłkami, która bywa u nas w sklepie:-)
Jak upiekę swoje ciasto (ale jeszcze nie wiem kiedy będę miała
natchnienie i kupię odpowiednie kwaskowate jabłka (ale nie antonówki) to
pokażę fotkę w brytfanie.
Jakiś m-c temu kolega przytargał mi z działki papierówki i winogrona.
Udusiłam trochę tych jabłek na marmoladę do naleśnikow oraz upieklam
ciasto. Dałam koledze potem 1/3 brytfanki tego ciasta i jak poszedł do
domu to powiedział, że prawie eszystko od razu zjadl, tak bardzo mu
smakowalo.
Zowu mi przyniósł tych papierówek. Trochę zła byłam, bo nie chciało mi
sie chrzanić z obieraniem, ale jednak wieczorem wzięłam się za te jablka
i znowu ciasto upieklam , bo szkoda, żeby leżały i zaczęły gnić. To
grugie ciasto było jeszcze lepsze, bo papierówki nie były już tak
kwaśnie jak poprzednie. Były kwaskowate, ale mniej, bo bardziej dojrzałe.
--
animka
|