Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-ma
il
From: "Asia" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto z lodami (tort lodowy)
Date: Tue, 13 Aug 2002 10:29:14 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 33
Sender: a...@p...onet.pl@host25-67.datastar.pl
Message-ID: <ajag0n$dh6$1@news.onet.pl>
References: <s...@4...com>
NNTP-Posting-Host: host25-67.datastar.pl
X-Trace: news.onet.pl 1029227351 13862 62.89.67.25 (13 Aug 2002 08:29:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Aug 2002 08:29:11 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:119927
Ukryj nagłówki
> Czy ktos moze zna przepis na takowe?
> Pozdrawiam
> Michal
>
Od razu sie przyznam, ze nie znam przepisu na takie, ale kiedys robilam
(calkiem niedawno), bo jadlam w pewnej cukierni i bylo pycha.
Do tortownicy: warstwa lodow - zamrozic.
Duzo pokruszonej bezy, a na nia warstwa lodow - zamrozic.
Troche orzechow, warstwa lodow - zamrozic.
Troche rodzynek, warstwa lodow - zamrozic.
Troche co tam chcesz (potarta czekolada, pokruszone wafle, albo herbatniki,
pocieta galaretka, polewa czekoladowa itp), warstwa lodow - zamrozic.
Jakies owoce, warstwa lodow - zamrozic.
I na gore bita smietana.
Jak uzyjesz roznokolorowych lodow, to daje dodatkowy efekt. Ja uzylam lodow
czkoladowych i waniliowych.
Mysle, ze co ktoras warstwa moze byc np. z biszkoptu i juz bardziej
przypomina to ciasto.
Nidy nie przypuszczalam, ze bezy w lodzie sa takie dobre, spokojnie moze byc
ich wiecej niz jedna warstwa.
I fajnie wygladal taki tort i wszystkim smakowal. Podalam do tego polewe
czekoladowa do polania calosci. Ale gdybym robila to ponownie, dalabym do
wyboru pare polew i moze aerkoniak.
Asia
|