Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto z mikroaflowki
Date: Sat, 2 Mar 2002 20:59:19 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 35
Message-ID: <a5ratf$pa0$1@news.tpi.pl>
References: <a5qu50$gr9$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1015099119 25920 217.97.24.161 (2 Mar 2002 19:58:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 2 Mar 2002 19:58:39 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Ciasto z mikroaflowki
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:98359
Ukryj nagłówki
Użytkownik Dariusz J. Kawecki <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a5qu50$gr9$...@n...tpi.pl...
> Witam,
>
>
>
> Jestem po raz pierwszy na tej liście, ale mam nadzieję, że dobrze
trafiłem.
>
> Od wczoraj jesteśmy wraz z żoną posiadaczami nowej (i pierwszej w naszym
> życiu) kuchenki mikrofalowej - Sharp R-772.
>
> Fajna sprawa, tylko pewnie upłynie trochę czasu zanim się do tego
> przyzwyczaimy i nauczymy w pełni korzystać. Ponoć da się w tym nawet
> przygotować ciasto i w związku z tym mam pytanko. Czy ktoś ma może pod
ręką
> jakieś konkretne przepisy na ciasta (z uwzględnieniem czasu i mocy
> gotowania). Ewentualnie jakieś sprawdzone strony, gdzie można znaleźć
trochę
> informacji na temat korzystania z tego urządzona (przepisy, wskazówki,
> itp.).
>
Kotusie, ciasta z mikrofalówki wcale nie wychodzą rewelacykne. To się i
owszem, da jeść, ale tradycyjnemu ciastu z piekarnika czy z prodiża to do
pięt nie dorasta. Naprawdę, wierzcie mi, mikrofala jest świetna do zrobienia
szybjkiej grzanki, jabłka na ciepło i odgrzania zupy. Ryby tez sa niezłe,
ale ciasta, no nie wiem. Aha, to jeszcze się przyznam, że kiedyś próbowałam
czegos na słodko i jakieś takie watowate toto było. Nie w moim guście.
Wkn
|