Data: 2002-03-04 15:08:53
Temat: Re: Ciasto z mikroaflowki
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl>
No, nie wiem, zawsze opowiada co i jak robila, ale przepisu nigdy nie
poda... Co prawda ona chyba bez przepisów gotuje i jest kuchnianą artystką.
Poza tym uważa, ze wszyscy wiedzą jak się robi babkę ziemniaczaną czy inne
takie. No, i ma swoje tajemnice. Nikt w całej rodzinie takich kartaczy nie
robi... ;-)))
Ale babki sie sama nauczyłam ,to i kartacze zrobie ;-)))
AP
Wpros sie zatem na pomocnika, szczegolnie w momencie, kiedy babcia
przygotowuje okazjonalne przyjecie.
Nie wiem, ile babcia ma lat, ale praca w kuchni czasem wymaga krzepy,
szczegolnie, jesli robiw sie wiele rzeczy w tradycyjny sposob.
Bo jak mowi co i jak robila, to bedziesz za 'sile robocza', a przy okazji i
podpatrzysz i podpytasz, dlaczego robi cos tak, a nie inaczej.
Czesto jest tak, ze trudno mowic o konkretnym przepisie, kiedy akurat juz
jest wszystko zrobione. Najlepiej sie to widzi i notuje w pamieci.
Powodzenia :-)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|