Data: 2000-05-20 08:38:27
Temat: Re: Ciasto z rabarbarem
Od: Ewa Pawelec <e...@f...hell.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
E.Vita <e...@a...net.pl> wrote:
> Prosze o przepis na jakies /nie drozdzowe/ ciasto z rabarbarem w srodku.
> Czy mozna n.p. nawrzucac rabarbaru w kawalkach do biszkoptu przed
> upieczeniem? To by bylo chyba pyszne, gdyby dalo sie zrobic.
Kiedyś podawałam przepis na ciasto pseudobiszkoptowe z olejem:
4 jajka ubić ze szklanką cukru i paczką cukru waniliowego
dodać 2 szklanki mąki rozmieszane z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia oraz
5 łyżek oleju
Wymieszać.
I teraz są dwie szkoły, albo na posypanej i posmarowanej blaszce położyć
owoce a ciastem zalać, albo wylać ciasto i powrzucać do niego owoce. W
każdym razie ciasto ma dwie kanoniczne formy - z jabłkami i właśnie z
rabarbarem.
EWaP HF FH
--
Ewa Pawelec, Zakład Fizyki Plazmy UO
Power corrupts, but we all need electricity
Linux user #165317
|