Data: 2006-09-26 09:49:46
Temat: Re: Ciekawy placek
Od: Ania_B <ania@_nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
proponuje zrobić słodkie i niezbyt duże ale pyszne CIASTO CZEKOLADOWE
jego urok polega na tym, że konsystencje w środku powinien mieć
półpłynną prawie kremową dlatego pieczemy go w dośc wysokiej temp. i
niezbyt długo a to dlatego, że używamy tylko 8 dagi mąki (prawie nic)
produkty
4 całe jajka
10 dag cukru
8 dagi mąki
2 tabliczki czekolady ok. 4% max 60 (200 gram)
1 kostka masła ekstra (200 gram)
PRZYGOTOWANIE CIASTA
Jaka wbić do miski i wymieszac z cukrem (delikatnie nie mikserem)
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z tłuszczem
Do jajek z cukrem dolać maślano - czekoladową masę (jest letnia)
Delikatnie wszystko zamieszać
Na koniec wsypać mąkę
Foremka keksowa wyłożona papierem do pieczenia
Piec 20 -25 min w piekarniku 160-200
(ja piekę 20 min w temp. 160 a moja koleżanka 350 w temp. 200)
|