Data: 2003-04-13 19:49:58
Temat: Re: Cielecina po grecku - z czym podawac???
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Margot" <q...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b7c997$1b0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Cielecina po grecku:
>
> Składniki:
> 1 kg cielęciny , 1/2 butelki czerwonego wina , 1 mała cebula pokrojona w
> kostkę , 2-3 ząbki czosnku , 2 puszki 400-g pomidorów ,garść ciemnych
> oliwek , 2 kolorowe papryki , 100 ml oliwy , mąka , oregano , gałka
> muszkatołowa , sól, pieprz, ew. szczypta cukru
mnie najbardziej do tego pasowaly by pieczone ziemniaki
np polowki owinac folia .. wstawic do piekarnika i upiec
mozna podac je z maslem czosnkowym
albo polowki czy cwiartki, tak samo w piekarniku, tyle ze bez folii beda
bardziej przypieczone
oczywiscie obie wersje ze skorka :) (chyba ze kto nie lubi)
doklandie je wyszorowac
i tak jak wczesniej maslo czosnkowe - do masla wcisnac troche czosnku - wg
uznania
a wraz z grecka salatka z salaty lodowej, fety, rzodkiewki, ogorka papryki i
szczypiorku ..mmmmmm
chyba poprobuje:)
Marta
|