Data: 2005-03-06 21:48:21
Temat: Re: Ciemne oliwki po grecku - pytanie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 06 Mar 2005 22:08:08 +0100, Waldemar
<w...@t...de> wrote:
>amina wrote:
>> Marzena wrote:
>>
>>>zakupiłam oliwki czarne po grecku, z petkami. Są gorzko-piekielnie
>>>słone, generalnie uwielbiam oliwki pod każdą postacią, ale tego się
>>>jeść nie da. Czy one mają mieć taki smak? Pytam, bo nigdy takich "po
>>>grecku" wcześniej nie próbowałam. Data ważności jest ok, więc
>>>zakładam, że nie są przeterminowane.
>>
>>
>> Gorzki smak prawdopodobnie bierze sie z tego, ze byly robione z cytryna w
>> skorce. Ilekroc probuje oliwek autorstwa ojca, to sloikow, gdzie na dnie
>> mieszkaja plasterki cytryny, nie biore, sa strasznie gorzkie, ale i one maja
>> swoich amatorow.
>>
>> Pozdrowienia,
>> Amina
>>
>>
>zobacz skład. Niektóre oliwki są farbowane chlorkiem żelazowym lub
>cytrynianem żelaza. Te mi też smakują gorzko.
>
>Waldek, na gościnnych występach
Wstepuj czesciej, bo Cie zapomnim :PP
Pierz, co nie wie co to oliwki po grecku, ale co mu tam :))))
K.T. - starannie opakowana
|