Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!lublin.pl!news.lublin.pl!not-for-mail
From: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co do blinów (najlepiej wege)
Date: Thu, 31 Jan 2002 14:51:20 +0100
Organization: lubman
Lines: 48
Message-ID: <a3bipe$473$1@news.lublin.pl>
References: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.117.192.115
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.lublin.pl 1012485743 4323 195.117.192.115 (31 Jan 2002 14:02:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 31 Jan 2002 14:02:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:94231
Ukryj nagłówki
Użytkownik Dorota Szeliga <d...@p...onet.pl> w wiadomości
do grup dyskusyjnych napisała:
> Gdzieś czytałam jakiś przepis na "fałszywy kawior", bodaj z bakłażana i
> cebulki... ale gdzie?
Znalazlam w rosyjskiej sieci kilka takich przepisow...
Kawior z baklazanow I
30 dag baklazanow
2 lyzki oleju
1-2 cebule
1 pomidor.
Baklazany podpiec lub podgotowac, zdjac skorke, miekisz pokroic
drobno, dodac podsmazona cebule i pomidory, sol, pieprz, olej,
odrobine octu do smaku, wymieszac, pogotowac na malym ogniu,
aby kawior zgestnial i odstawic w chlodne miejsce.
Kawior z baklazanow II
1 kg baklazanow
1 szkl. smietany
4 jajka
3-4 zabki czosnku
3-4 galazki natki pietruszki
sol.
Baklazany podpiec w piekarniku, obrac ze skorki, pokroic w kostke.
Wymieszac mikserem smietane, baklazany i przetarty czosnek,
posolic. Mozna dodac drobno pokrojone ugotowane jajka.
Wylozyc kawior na talerz, przybrac krazkami ugotowanych jajek
i pietruszka.
Kawior z baklazanow III
Skladniki:
Baklazany, olej, cebula, sok z cytryny, 2-3 pomidory, sol, pieprz, ocet.
Upiec w piekarniku kilka baklazanow, obrac ze skorki, pokroic
drobno lub rozetrzec lyzka, dodac drobno pokrojona i podsmazona
cebule, pomidory pokrojone w kostke, sol, pieprz, olej, doprawic
do smaku sokiem z cytryny lub octem. Wymieszac calosc, postawic
w chlodne miejsce, a gdy zastygnie, podawac na stol.
Pozdrawiam
Lilla
|