Data: 2001-01-15 15:54:25
Temat: Re: Co do jedzenia z Czech?
Od: <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> piotr wrote:
> >
> > ser zolty w panierce.do smazenia jak kotlet
> > sprzedaja w folii
>
> Jej, naprawdę jest coś takiego??? To ja muszę koniecznie kupić,
> uwielbiam ichni smażony ser. A może lepiej jakiś konkretny gatunek sera
> do takiego smażenia, a panierkę sobie sama zrobię?
>
> Wszystkim dziękuję za podpowiedzi :-)
> Dorota
Rozmawiałem ostatnio z czeskim kucharzem (przy granicy). Twierdził,że ich ser
jest mniej tłusty---i polski nie nadaje się do smażenia. Umotywował swoją
wypowiedź tym,że polacy przyjeżdżają do nich na zakupy właśnie po żółty ser do
smażenia.
Pewnie z naszych żółtych serów też mozna wybrać jakiś o obniżonej zawartości
tłuszczu....
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|