Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.poz
nan.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Monika Zych-Laine <m...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co do pracy? Pomóżcie!!!
Date: Wed, 03 Mar 2004 17:59:01 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 38
Message-ID: <c24vc7$ai7$1@inews.gazeta.pl>
References: <c228b2$69h$1@topaz.icpnet.pl> <c22c6v$9rj$1@topaz.icpnet.pl>
<c22isk$9hu$1@inews.gazeta.pl> <4...@s...TO_WYTNIJ.pl>
NNTP-Posting-Host: opiskelijat.joensuunelli.fi
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1078329543 10823 193.65.112.51 (3 Mar 2004 15:59:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 3 Mar 2004 15:59:03 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <4...@s...TO_WYTNIJ.pl>
X-Accept-Language: en-us, en
X-User: mlaine
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:193820
Ukryj nagłówki
>
> jejku, jakbyscie mieli sie kiedys rozwiesc (tfu! tfu! tfu!) to ja juz ci
> sie na wszelki wypadek oswiadczam!
> jak ja bym chciala miec taka zone :) i buleczki sama pieczesz! podziwiam :)
hih dziekuje za oferte :) bardzo lubie gotowac i sprawia mi to wielka
przyjemnosc. jednakze to nie oznacza, ze moj nie gotuje. bardzo czesto
on tez gotuje i zazwyczaj zasada jest, ze ten kto pierwszy w domu to
przygotowuje obiad :) uwielbiam tez piec i ostatnio na meza urodziny
zrobilam tort weganski, ktory bardzo szybko zniknal w naszych
brzuszkach. kiedys musze wklepac wszystkie przepisy na komputer i wyslac
do puszki.
>
> a poki co czy moglabym prosic o przepis na paste z marchewki? nigdy takiej
> nie jadlam :)
>
sama pasta z marchewki jest za mokra wiec zazwyczaj robie z dodtkiem
ciecierzycy badz soczewicy jednak z przewazajaca iloscia marchewki. tez
robie na oko ale gotuje mniej wiecej 1,5-2kg marchwi i potem miele w
maszynce do mielenia. mozna do tego tez dodac pieczarki smazone razem z
ziarnami slonecznika i sezamem. wychodzi bardzo dobre. normalnie mozna
zamrazac i nic sie z tym nie dzieje.
> a z soczewicy jak robisz? bo ja do zmielonej soczewicy wrzucam rozne
> przyprawy, olej/oliwe, koncentrat i ryz - taki a'la paprykarz robie :) moj
> wojtek to uwielbia. calymi tygodniami moze to codziennie jesc.... juz ja
> nawet wymiekam, a on chce zebym znow robila ;)
musze sprobowac z tym paprykarzem bo nigdy takiej nie robilam. z
soczewicy najczesciej robie z samej soczewicy z przyprawami lub z
avocado lub z brokulami :) z tym, ze soczewice gotuje z kostka warzywna
co nadaje jej jeszcze lepszy smak. nigdy nie dodaje oleju czy oliwy. czy
to zmienia jakos smak? w jakim celu je dodajesz?
pozdrawiam
monika
|