Data: 2004-03-05 09:30:56
Temat: Re: Co do pracy? Pomóżcie!!!
Od: "Jakub 'Wilq' Wilczek" <w...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "rena" <r...@a...pl> napisał w wiadomości
news:c299bo$44q$1@mamut.aster.pl...
> przepraszam za moze glupie pytanie, ale nigdy nie mialam i nie korzystalam
z
> mikrofali, mimo, ze bym bardzo chciala. czy sa takie naczynia, ktore
> pozostaja zimne, gdy jedzenie na nich jest cieple? zeby podczas jedzenia
sie
> nie poparzyc?
Teoretycznie wszystkie naczynia, ktorych mozna uzywac w mikroweli (czyli
generalnie takie, ktore nie maja zadnych metalowych wstawek) powinny sie tak
zachowywac. W praktyce (a przynajmniej w mojej mikrofali) wyglada to tak, ze
przy grzaniu np. gestych zup gotuja sie one na brzegach sila rzeczy
rozgrzewajac najbardziej wlasnie brzegi talerza i mozna sie czasem sparzyc
(jezeli naleje sie za duzo).
Natomiast w wiekszosci przypadkow brzegi talerza sa bezpieczne - w mikrofali
grzeje sie potrawa, a nie naczynie, wiec talerz rozgrzewa sie tylko tam
gdzie ma kontakt z potrawa.
WILQ
--
http://www.wilq.z.pl/ <<<+++++++>>> gg: 1149759
e-mail: wilczekkk<at>poczta<dot>onet<dot>pl
"Jak tak dalej pojdzie to dopchamy ten autobus do Katowic"
(c) pasazer pchajacy
|