Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co dobrego na mróz?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co dobrego na mróz?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 131


« poprzedni wątek następny wątek »

101. Data: 2014-01-29 14:42:14

Temat: Re: Co dobrego na mr z?
Od: Anai <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 29.01.2014 13:50, bulka paryska pisze:

> Dziekuje !! (a jeszcze: wrzatkiem czy zimna ... ?)
> bp,
> ps: alez to sie zapowiada na uzalezniacz ...
>
>
Wrzątkiem, jasne że wrzątkiem ;)
Trzeba jej dać ciut mniej niż piszą na opakowaniu - tak żeby makaron dał
radę wypić całą, no i oczywiście przyprawy z opakowania też dodać :D

--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


102. Data: 2014-01-29 19:23:50

Temat: Re: Co dobrego na mr z?
Od: "bulka paryska" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:lcb0fi$m1o$1@news.dialog.net.pl...
> Wrzątkiem, jasne że wrzątkiem ;)
> Trzeba jej dać ciut mniej niż piszą na opakowaniu - tak żeby makaron dał
> radę wypić całą, no i oczywiście przyprawy z opakowania też dodać :D
=====================
Tak. No to przepadlam.
:-)
dzieki
bp


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


103. Data: 2014-01-29 19:29:53

Temat: Re: Co dobrego na mr z?
Od: Anai <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 29.01.2014 19:23, bulka paryska pisze:
> U?ytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisa? w wiadomo?ci
> news:lcb0fi$m1o$1@news.dialog.net.pl...
>> Wrz?tkiem, jasne ?e wrz?tkiem ;)
>> Trzeba jej da? ciut mniej ni? pisz? na opakowaniu - tak ?eby makaron da?
>> rad? wypi? ca??, no i oczywi?cie przyprawy z opakowania te? doda? :D
> =====================
> Tak. No to przepadlam.
> :-)
> dzieki
> bp
>
>
Zapomniałabym...
Te pół pora i 7 cm imbiru ja daję na 2-3 opakowania makaronu - jeśli
chcesz z robić z jednego, to daj... No nie wiem, tak ze 3 cm imbiru, 1/3
pora i jeden czosnek ;)


--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


104. Data: 2014-01-29 20:37:25

Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Jan 2014 06:47:25 +0100, Anai napisał(a):

> W dniu 29.01.2014 03:16, Ikselka pisze:
>
>> Bo to wszystko jest robjone w Radomjuuu!
>> ;-PPP
>>
> Jadłam tez orydżinalne chińskie z chiń - nie wszystkie tył urywały...

Powiedz mi jeszcze, co to znaczy "chińskie" 3-)
Wystarczy poczytać o regionach kulturowych (więc i kulinarnych) w Chinach -
istny tygiel rozmaitości :-)
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


105. Data: 2014-01-29 20:37:40

Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Jan 2014 06:47:53 +0100, Anai napisał(a):

> W dniu 29.01.2014 06:47, Anai pisze:
>> W dniu 29.01.2014 03:16, Ikselka pisze:
>>
>>> Bo to wszystko jest robjone w Radomjuuu!
>>> ;-PPP
>>>
>> Jadłam tez orydżinalne chińskie z chiń - nie wszystkie tył urywały...
>>
> z Chin (kurna) :D

Zrozumiałam, spoko :-)))
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


106. Data: 2014-01-29 20:58:23

Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: JaMyszka <f...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu piątek, 24 stycznia 2014 17:56:50 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
> Słodka jak ulepek (tu obowiązkowo, bo generalnie nie słodzę) i gorrrąca
> herbata z połówką kalamondyny, tudzież zupa zarzucajka wprost z fajerrrrek,
> taka wcale a wcale nie stygnie, więc poparzonam nieco :-)

Wiem, że niektórzy nawet do herbaty imbir ścierają, by się porządnie rozgrzać.
No i nie wolno zapominać o naszych czerwonych buraczkach, które też rozgrzewają nawet
zmarzlaków.

--
Pozdrawiam :)
JM

http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


107. Data: 2014-01-29 21:29:47

Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Jan 2014 11:58:23 -0800 (PST), JaMyszka napisał(a):

> W dniu piątek, 24 stycznia 2014 17:56:50 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
>> Słodka jak ulepek (tu obowiązkowo, bo generalnie nie słodzę) i gorrrąca
>> herbata z połówką kalamondyny, tudzież zupa zarzucajka wprost z fajerrrrek,
>> taka wcale a wcale nie stygnie, więc poparzonam nieco :-)
>
> Wiem, że niektórzy nawet do herbaty imbir ścierają, by się porządnie rozgrzać.

Podobno działa, ale ja nie lubię.

> No i nie wolno zapominać o naszych czerwonych buraczkach, które też rozgrzewają
nawet zmarzlaków.

Och, buraaaaaaczki... :-)
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


108. Data: 2014-01-29 21:41:33

Temat: Re: Co dobrego na mr z?
Od: "bulka paryska" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:lcbhar$tc7$1@news.dialog.net.pl...
> Zapomniałabym...
> Te pół pora i 7 cm imbiru ja daję na 2-3 opakowania makaronu - jeśli
> chcesz z robić z jednego, to daj... No nie wiem, tak ze 3 cm imbiru, 1/3
> pora i jeden czosnek ;)
====================
Tak wlasnie sobie to wyobrazalam ... no bo przeciez TYLE imbiru na jedno op.
....
:-O
:-)
bp


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


109. Data: 2014-01-29 22:09:42

Temat: Re: Co dobrego na mr z?
Od: czeremcha <1...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Mój małżonek do chińskich zupek /i tych chińskich z Chin, i z Radomia, i do
japońskich/ dodaje na wzór zup w chińskich restauracjach np. trochę szczypiorku,
plasterki rzodkiewki i rozbełtane jajko. Bardzo to dobre.

Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


110. Data: 2014-01-29 23:02:52

Temat: Re: Co dobrego na mr z?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 29 Jan 2014 13:09:42 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):

> Mój małżonek do chińskich zupek /i tych chińskich z Chin, i z Radomia, i do
japońskich/ dodaje na wzór zup w chińskich restauracjach np. trochę szczypiorku,
plasterki rzodkiewki i rozbełtane jajko. Bardzo to dobre.
>

Ja nie rozróżniam tych wszystkich opakowań - możesz zlinkowac jakąś, która
jest dobra w smaku (ale nie taką całkiem ognistą)? - może jednak spróbuję,
bo jeśli nie ja ją, to ciekawość mnie zeżre :;-))


--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 10 . [ 11 ] . 12 ... 14


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Papryczki nadziewane serkiem - odzyskiwanie oliwy :-)
samo żółteczko
Zdrowe odżywianie się
sposób na przechowanie
Kompot sfermentował...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »