« poprzedni wątek | następny wątek » |
101. Data: 2014-01-29 14:42:14
Temat: Re: Co dobrego na mr z?W dniu 29.01.2014 13:50, bulka paryska pisze:
> Dziekuje !! (a jeszcze: wrzatkiem czy zimna ... ?)
> bp,
> ps: alez to sie zapowiada na uzalezniacz ...
>
>
Wrzątkiem, jasne że wrzątkiem ;)
Trzeba jej dać ciut mniej niż piszą na opakowaniu - tak żeby makaron dał
radę wypić całą, no i oczywiście przyprawy z opakowania też dodać :D
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
102. Data: 2014-01-29 19:23:50
Temat: Re: Co dobrego na mr z?Użytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:lcb0fi$m1o$1@news.dialog.net.pl...
> Wrzątkiem, jasne że wrzątkiem ;)
> Trzeba jej dać ciut mniej niż piszą na opakowaniu - tak żeby makaron dał
> radę wypić całą, no i oczywiście przyprawy z opakowania też dodać :D
=====================
Tak. No to przepadlam.
:-)
dzieki
bp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
103. Data: 2014-01-29 19:29:53
Temat: Re: Co dobrego na mr z?W dniu 29.01.2014 19:23, bulka paryska pisze:
> U?ytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisa? w wiadomo?ci
> news:lcb0fi$m1o$1@news.dialog.net.pl...
>> Wrz?tkiem, jasne ?e wrz?tkiem ;)
>> Trzeba jej da? ciut mniej ni? pisz? na opakowaniu - tak ?eby makaron da?
>> rad? wypi? ca??, no i oczywi?cie przyprawy z opakowania te? doda? :D
> =====================
> Tak. No to przepadlam.
> :-)
> dzieki
> bp
>
>
Zapomniałabym...
Te pół pora i 7 cm imbiru ja daję na 2-3 opakowania makaronu - jeśli
chcesz z robić z jednego, to daj... No nie wiem, tak ze 3 cm imbiru, 1/3
pora i jeden czosnek ;)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
104. Data: 2014-01-29 20:37:25
Temat: Re: Co dobrego na mróz?Dnia Wed, 29 Jan 2014 06:47:25 +0100, Anai napisał(a):
> W dniu 29.01.2014 03:16, Ikselka pisze:
>
>> Bo to wszystko jest robjone w Radomjuuu!
>> ;-PPP
>>
> Jadłam tez orydżinalne chińskie z chiń - nie wszystkie tył urywały...
Powiedz mi jeszcze, co to znaczy "chińskie" 3-)
Wystarczy poczytać o regionach kulturowych (więc i kulinarnych) w Chinach -
istny tygiel rozmaitości :-)
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
105. Data: 2014-01-29 20:37:40
Temat: Re: Co dobrego na mróz?Dnia Wed, 29 Jan 2014 06:47:53 +0100, Anai napisał(a):
> W dniu 29.01.2014 06:47, Anai pisze:
>> W dniu 29.01.2014 03:16, Ikselka pisze:
>>
>>> Bo to wszystko jest robjone w Radomjuuu!
>>> ;-PPP
>>>
>> Jadłam tez orydżinalne chińskie z chiń - nie wszystkie tył urywały...
>>
> z Chin (kurna) :D
Zrozumiałam, spoko :-)))
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
106. Data: 2014-01-29 20:58:23
Temat: Re: Co dobrego na mróz?W dniu piątek, 24 stycznia 2014 17:56:50 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
> Słodka jak ulepek (tu obowiązkowo, bo generalnie nie słodzę) i gorrrąca
> herbata z połówką kalamondyny, tudzież zupa zarzucajka wprost z fajerrrrek,
> taka wcale a wcale nie stygnie, więc poparzonam nieco :-)
Wiem, że niektórzy nawet do herbaty imbir ścierają, by się porządnie rozgrzać.
No i nie wolno zapominać o naszych czerwonych buraczkach, które też rozgrzewają nawet
zmarzlaków.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
107. Data: 2014-01-29 21:29:47
Temat: Re: Co dobrego na mróz?Dnia Wed, 29 Jan 2014 11:58:23 -0800 (PST), JaMyszka napisał(a):
> W dniu piątek, 24 stycznia 2014 17:56:50 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
>> Słodka jak ulepek (tu obowiązkowo, bo generalnie nie słodzę) i gorrrąca
>> herbata z połówką kalamondyny, tudzież zupa zarzucajka wprost z fajerrrrek,
>> taka wcale a wcale nie stygnie, więc poparzonam nieco :-)
>
> Wiem, że niektórzy nawet do herbaty imbir ścierają, by się porządnie rozgrzać.
Podobno działa, ale ja nie lubię.
> No i nie wolno zapominać o naszych czerwonych buraczkach, które też rozgrzewają
nawet zmarzlaków.
Och, buraaaaaaczki... :-)
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
108. Data: 2014-01-29 21:41:33
Temat: Re: Co dobrego na mr z?Użytkownik "Anai" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:lcbhar$tc7$1@news.dialog.net.pl...
> Zapomniałabym...
> Te pół pora i 7 cm imbiru ja daję na 2-3 opakowania makaronu - jeśli
> chcesz z robić z jednego, to daj... No nie wiem, tak ze 3 cm imbiru, 1/3
> pora i jeden czosnek ;)
====================
Tak wlasnie sobie to wyobrazalam ... no bo przeciez TYLE imbiru na jedno op.
....
:-O
:-)
bp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
109. Data: 2014-01-29 22:09:42
Temat: Re: Co dobrego na mr z?Mój małżonek do chińskich zupek /i tych chińskich z Chin, i z Radomia, i do
japońskich/ dodaje na wzór zup w chińskich restauracjach np. trochę szczypiorku,
plasterki rzodkiewki i rozbełtane jajko. Bardzo to dobre.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
110. Data: 2014-01-29 23:02:52
Temat: Re: Co dobrego na mr z?Dnia Wed, 29 Jan 2014 13:09:42 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
> Mój małżonek do chińskich zupek /i tych chińskich z Chin, i z Radomia, i do
japońskich/ dodaje na wzór zup w chińskich restauracjach np. trochę szczypiorku,
plasterki rzodkiewki i rozbełtane jajko. Bardzo to dobre.
>
Ja nie rozróżniam tych wszystkich opakowań - możesz zlinkowac jakąś, która
jest dobra w smaku (ale nie taką całkiem ognistą)? - może jednak spróbuję,
bo jeśli nie ja ją, to ciekawość mnie zeżre :;-))
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |