Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!plix.pl!newsfeed1.plix.pl!wsisiz.edu.pl
!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Paulinka <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Date: Mon, 12 Sep 2011 21:02:58 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 40
Message-ID: <j4ll3k$6vo$2@node2.news.atman.pl>
References: <j4kntg$81v$1@node2.news.atman.pl> <j4ksjl$fo8$1@news.onet.pl>
<j4ktbs$arh$6@node2.news.atman.pl> <j4ku5d$mdu$1@news.onet.pl>
<j4kuln$arh$7@node2.news.atman.pl> <j4l3o2$djb$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: nat3.finemedia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1315854260 7160 188.122.20.27 (12 Sep 2011 19:04:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 12 Sep 2011 19:04:20 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
In-Reply-To: <j4l3o2$djb$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:337591
Ukryj nagłówki
medea pisze:
> W dniu 2011-09-12 14:41, Paulinka pisze:
>> medea pisze:
>>
>>>> medea pisze:
>>>>> U nas ryż z mięsem z kurczaka i warzywami (brokuły, bakłażan,
>>>>> marchewka, cebula) - wszystko wymieszane a' la risotto. Dla
>>>>> chętnych (czyli mnie i męża) z dodatkiem sosu czosnkowego.
>>>>
>>>> O fajny pomysł, ale to chyba następnym kurczakowym razem.
>>>
>>> U nas to jest obowiązkowe danie. Bywają okresy, że nawet raz w
>>> tygodniu, bo Maja uwielbia i zawsze zjada do pustego talerza. Można
>>> zrobić i z innym mięsem, np schabem albo polędwiczką wieprzową.
>> Doprawiasz to czymś specjalnym, czy tylko sól ew. pieprz?
> Sól, pieprz, odrobinę curry i oczywiście czosnek mielony. Czasami dodaję
> zamiast tego wszystkiego po prostu łyżeczkę mieszanki chińskiej.
Ja podobnie robię kurczaka z mieszkanką chińską (gotowe warzywa np Hortexu).
>>> Masz specjalne foremki do muffinek, czy robisz w papierze?
>>
>> Mam taką, jak na 1 zdjęciu :
>>
>> http://majanaboxing.blox.pl/2008/06/Formy-muffinowe.
html
>>
>> Nie wkładam już papilotek, tylko smaruję formę tłuszczem i pięknie się
>> je wyciąga.
>
> Hm, chyba pozostanę przy papilotkach (fajna nazwa ;) ), bo nie uśmiecha
> mi się kupowanie kolejnej blachy do składowania.
Doskonale to rozumiem :)
--
Paulinka
|