Data: 2011-06-08 15:19:23
Temat: Re: Co dzisiaj dobrego robicie na obiad?
Od: Qrczak <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2011-06-08 15:37, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2011-06-08 15:33, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 08 Jun 2011 15:16:25 +0200, krys napisał(a):
>>>
>>> Coraz trudniej kupić dobrą kaszę gryczaną :-(. Ostatnio trafiłam z firmy
>>> Janeks, i była pyszna, dobrze upalona, nie zrobiła się z niej breja i
>>> nie
>>> śmierdziała podczas gotowania. Tyle, że nie mogę tej kaszy już nigdzie
>>> upolować. W torebkach nie kupuję.
>>> J.
>>
>> Kaszę gryczaną zagotuj w małej ilości wody (tyle aby kasza była całkiem w
>> wodzie) z 2 łyżkami oleju. Po wchłonięciu wody zamieszaj ostrożnie,
>> przykryj szczelnie i wstaw do piekarnika (120-130 stopni tak na oko) na
>> jakieś pół godziny, można nieco dłużej, jeśli musi poczekac. Będzie
>> sypka i
>> nieposklejana. Patent ten (zresztą nie mój) przejął ode mnie i stosował z
>> powodzeniem nawet mój teść, swietny kucharz.
>
> O proszę, a myślałam, że to mój patent :)
Z patentami tak bywa...
Qra
--
z tym samym
|