Data: 2011-06-10 13:46:16
Temat: Re: Co jest niebezpiecznego mają białe szparagi?
Od: Zaba <z...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Stokrotka wrote:
> Mam książkę kuharską, z potrawami oznaczonymi gwiazdkami,
> w zależności od trudności wykonania.
> W praktyce oznacza to, że jak są 2 lub 3 gwiazdki,
> to lepiej nie robić, bo się można zatruć.
> Tak jest z potrawami zawierającymi surowe żułtka (pewnie idzie o
> wypażenie skorupki pszed użyciem jaja);
> z fasolką po brtońsku (tszeba wymoczyć długo w dużej ilości wody: 5 x
> fasola);
> bakłażanem (posypać solą, skropić cytryną, odstawić na 2h, opłukać, piec
> w tem.200st, podobo bez tego może po spożyciu głowa boleć);
> młode buraki w karmelu (musza być bardzo młode, i należy bardzo drobno
> kroić, inaczej można się pożygać);
> itd.
>
> Białe szparagi też mają 2 gwiazdki, zielone mają zwyczajnie, jedną.
> Co ekstra tszeba robić z białymi szparagami, i co się może stać, jak się
> tego nie zrobi?
>
>
osle na szkole kamienioma zocales?
Piosze sie:
koharskom a nie kuharska
zatroc nie zatruc
rzultka nie zultka
itd itd
|