Data: 2005-05-27 15:00:16
Temat: Re: Co można zrobić z młodej kapusty?
Od: "batory" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A ja robię tak:
Główkę kapusty szatkuję wraz z pęczkiem dymki (malutka dymka). Dodaję dobrą
łyzkę soli, mieszam i rozrzucam po stolnicy. Jak przywiędnie i puści sok -
wyciskam w rekach po garstce, wkładam do gara, zalewam wodą, ale tak, mniej
więcej do połowy kapusty. Gotuję. Jak miękka dodaję posiekany pęczek
koperku, doprawiam octem i cukrem (octu +- 2 łyżki, cukru - kilka łyżek),
ew. solą. Dodaję zasmażkę (sporo), może być na oleju, ale najlepsza na
świeżo stopinej słonince. Najlepsza jest na drugi dzień
Pozdrawiam - Agnieszka
|