Data: 2005-05-27 21:03:19
Temat: Re: Co można zrobić z młodej kapusty?
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
> Glowke kapusty myjesz, szatkujesz (nigdy nie parzylam, ale chyba
> sprobuje), zalewasz woda, dod.listek laurowy, ziele ang., pieprz
> ziarnisty, warzywa (marchew w polkrazki, seler, pietruszka, por),
> podsmazona kielbase (na glowke kap.daje 3-4 laski kielbasy), sol, papryke
> w proszku. W miare potrzeby dod.wody. Konsystencja powinna byc raczej
> gesta (nie za wodnista). Pod koniec gotowania kocentrat pomid. lub
> pomidory i...duuuuzo koperku. Podaje sie z ziemniakam. Potrawa jest
> najsmaczniejsza, gdy wszystkie warzywa sa mlode.
Zapomnialo mi sie napisac, ze dodaje sok z cytryny do smaku. Bez tego
potrawa jest nijaka.
--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron
|