Data: 2006-05-17 19:44:34
Temat: Re: Co pysznego na Węgrzech?
Od: "bitpro" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:6204.000001e4.446b5ee5@newsgate.onet.pl...
> Wyjeżdżam na Węgry co polecacie z prawdziwej tamtejszej kuchni , a co
> przywieść?
> Wanda
Do jedzenia:
Pacal, to flaki, ale nie zupa
Czilok - golonka
Palaczinki - naleśniki, pyszne, ale nie wszędzie
Specjalność madziarska to pasztety z gęsich wątróbek.
Przywieść: UNICUM - specjalna nalewka kasztanowo-piołunowa, pić popijając
prawie natychmiast zimną wodą mineralną (viz),
no i pasztet z gęsich wątróbek, ale uwaga na celników - chyba nadal nie
można tego wywozić.
Krzysztof.
|