Data: 2005-06-13 20:30:27
Temat: Re: Co sie stalo temu octu?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <d8kq8q$re9$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"rajton" <USUŃ_TO_mart74@_I_TO_TEŻ_gazeta.pl> wrote:
> > Postaw gdzieś w kącie i zapomnij na pół roku. Potem zobacz. Będziesz
> > miał dobry ocet, mętny ocet, lub świństwo nic nie warte. Jeżeli będzie
> > mętny ocet, to zostaw na dalsze pół roku.
> Mial byc po 2-3 miesiacach a okazuje sie ze to moze potrwac lata ;)
To naturalny proces. Różnie bywa. Za to z każdym rokiem jest lepszy.
>
> > Swoją drogą, rozcieńczanie raczej nie było potrzebne.
> Chcialem zeby mial ok.6-8 %, a wino mialo kilkanascie
Też prawda, że rozcieńczone wino łatwiej się kwasi.
Władysław
.
|