Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!new
s.man.torun.pl!not-for-mail
From: "ostry" <o...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co to za przyprawa (włoska)?
Date: Tue, 25 Jan 2000 14:04:19 +0100
Organization: TORMAN
Lines: 31
Message-ID: <86k757$685$1@flis.man.torun.pl>
References: <j7fj4.3269$Hi2.68187@news.tpnet.pl>
<P...@f...cgs.pl>
<86k369$597$1@flis.man.torun.pl> <86k4ag$efa$1@news.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: 158.75.50.2
X-Trace: flis.man.torun.pl 948805607 6405 158.75.50.2 (25 Jan 2000 13:06:47 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jan 2000 13:06:47 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3155.0
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3155.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21716
Ukryj nagłówki
A kolor, smak ( poza słodko kwaśnym ?) - wyczułaś jakieś konkretne
przyprawy, konsystencja ( balsamiczny czy oznacza gęty ale raczej
przejrzysty ???
Moja mam robi pyszny sos do kapusty ( sałaty ?) pekińskej - tylko krojonej
na kawałki
oliwa ( podstawa sosu - proponuję olej z nasion winogron ) - pół szklanki na
michę sałaty ), 2 ząbki czosnku rozgniecione ma miazgę z solą, peiprz
czarny, odrobina cukru do smaku, odrobina siekanej bazyli i musztarda Dijon
( właściwei to chodzi tu tylko o tą gorczycę ;) - wszytkie składniki
dokładnie zmiksowane , na koniec dodajemy musztardę i kmiewzamy ( nie
miksujemy )
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Monia napisał(a) w wiadomości: <86k4ag$efa$1@news.ipartners.pl>...
>właśnie niedawno jadłam sałatę z rukoli z parmezanem z takim pysznym
>balsamicznym sosem słodko- kwaśnym (jakby trącał lekko maliną?) i
>pomidorkami koktailowymi - i choć wyglądało to jak liście mleczu -
smakowało
>rewelacyjnie..
>a tak przy okazji - jakis pomysł na to co to mógł być za sos??
>
>monia
>
>
|