Data: 2000-01-25 13:04:19
Temat: Re: Co to za przyprawa (włoska)?
Od: "ostry" <o...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A kolor, smak ( poza słodko kwaśnym ?) - wyczułaś jakieś konkretne
przyprawy, konsystencja ( balsamiczny czy oznacza gęty ale raczej
przejrzysty ???
Moja mam robi pyszny sos do kapusty ( sałaty ?) pekińskej - tylko krojonej
na kawałki
oliwa ( podstawa sosu - proponuję olej z nasion winogron ) - pół szklanki na
michę sałaty ), 2 ząbki czosnku rozgniecione ma miazgę z solą, peiprz
czarny, odrobina cukru do smaku, odrobina siekanej bazyli i musztarda Dijon
( właściwei to chodzi tu tylko o tą gorczycę ;) - wszytkie składniki
dokładnie zmiksowane , na koniec dodajemy musztardę i kmiewzamy ( nie
miksujemy )
--
-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
Member of Spammers Club
--------------------------------------
Monia napisał(a) w wiadomości: <86k4ag$efa$1@news.ipartners.pl>...
>właśnie niedawno jadłam sałatę z rukoli z parmezanem z takim pysznym
>balsamicznym sosem słodko- kwaśnym (jakby trącał lekko maliną?) i
>pomidorkami koktailowymi - i choć wyglądało to jak liście mleczu -
smakowało
>rewelacyjnie..
>a tak przy okazji - jakis pomysł na to co to mógł być za sos??
>
>monia
>
>
|