Data: 2009-12-28 16:09:29
Temat: Re: Co w roladę?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 28 Dec 2009 16:42:07 +0100, XL napisał(a):
> Dnia Sun, 27 Dec 2009 14:09:28 -0800 (PST), mal napisał(a):
>
>> On 27 Gru, 23:05, medea <e...@p...fm> wrote:
>>> Z czym jeszcze można by zrobić roladę, taką jaką się robi z makiem?
>>
>> Świetnie smakuje nadzienie z włoskich orzechów. Właściwie to nawet
>> smaczniejsze od maku. Makowce robię z powodu tradycji.
>>
>> Szklankę drobno zmielonych orzechów włoskich ucieram z białkiem i
>> szklanką cukru pudru. A reszta - jak w makowcu.
>
> O, robiłam. Pyyyyyyszne. Plus sztywna piana i olejek migdałowy -
> ociupineczkę olejku, kilka kropel, nie lać litrami :-)
A, nie zauwazyłam: ucieram z cukrem i śmietaną, tyle ile jej się wchłonie,
a potem dodaję ubitą pianę. Dzięki niej nadzienie jest puszyste po
upieczeniu.
--
Ikselka.
|