Data: 2002-01-25 17:20:22
Temat: Re: Co z czerwoniej kausty?
Od: "Rena" <r...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
probowalam sama - polecam!!!!
Czerwona kapusta http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1313
Składniki:
1 mala glowka czerwonej kapusty
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzka cukru
2 lyzki wody
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
2 lyzki pokruszonego sera plesniaka (bleu)
2 lyzki pokrojonych, palonych migdalow
Przepis:
Kapuste poszatkowac cienko. Umiescic w garnku z ciezkim dnem na duzym gazie.
Zmieszac ocet, cukier, wode, sol i pieprz i gdy dno garnka gorace, wlac
jednym ruchem i przykryc. Zmniejszyc ogien i dusic, mieszajac od czasu do
czasu, az plyn odparuje, okolo 3-5 minut.
Przelozyc na ladny talerz, posypac serem i migdalami.
Nadesłał(a): Magdalena Bassett , dnia: 2001-01-08
Przepis własny autora.
|