Data: 2011-02-13 15:59:58
Temat: Re: Co z kokosu?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-02-13 14:49, Waldemar Krzok pisze:
>> Jakieś pomysły
>> oprócz kurczaka duszonego w kokosie i mandarynkach? :)
>
> Dobrze pasuje w curry, osobiście lubię takowe z jagnięciny właśnie z
> dodatkiem kokosowych wiórek.
Ooo! Co prawda chwilowo prowadzę kuchnię oszczędnościowo-jednoosobową
pod hasłem "przegląd tygodnia", więc z jagnięciną może być mały
problem... ale zapamiętam :) Za to znalazłam takie coś:
http://www.zaradni.pl/porada/1065,jak_szybko_przygot
owac_egzotycznego_kurczaka
Przy pominięciu paru etapów (sałata plus piekarnik na przykład) powinno
być chyba OK.
> Jak kto lubi w zupie dyniowej "frendzle", to
> też można dać. Ja osobiście niespecjalnie, do zupy daję mleczko kokosowe,
> ale kuzynka daje wiórki.
Hm... tak sobie pomyślałam, że skoro można zrobić zupę z cytryny, to
można i z wiórków ;)))
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|