Data: 2007-12-23 11:09:45
Temat: Re: Co z krolika?
Od: "@nn" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
beton pisze:
> Witam. Dostalem oprawionego juz krolika. I polecenie zeby przynajmniej
> godzine polezal w zimnej wodzie, i zupelnie nie wiem co z niego zrobic.
> Nie chce zadnych pasztetow itp.
> Najchetniej jakis duszony moze w smietanie.
> Moja prosba dotyczy Waszych sprawdzonych propozycji. Pozdrawiam
>
>
Pewnie za późno, ale i tak napiszę:
1 comber z udkami z (królika)
2,5 łyżki mąki
olej
1/2 szkl. śmietany
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
1. mięso obrać z błon
2. porąbać na kawałki
3. posolić
4. oprószyć mąką
5. obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu
6. przełożyć do rondla
7. podlać wodą
8. pod przykryciem dusić do miękkości
9. w czasie duszenia dodać przyprawy
10. miękkie mięso wyjąć z rondla
11. sos podprawić śmietaną z mąką
Przepis być może nie wygląda na bardzo wyszukany, ale jest przeze mnie
osobiście sprawdzony a danie wychodzi bardzo smaczne.
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
|