Data: 2006-12-20 11:30:27
Temat: Re: Co z tą masą?
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marsjasz napisał(a):
> JerzyN napisał(a):
>> Agmas napisał(a):
>>> Czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat masy makowej z
>>> Bakallandu. Czy dobra, czy to gotowy produkt do wyłożenia na ciasto
>>> czy trzeba coś jeszcze z tym robić. Z góry dziękuję za informacje.
>>
>> Kupiłem raz na próbę i wiecej nie kupię, jest zbyt słodka i "chemiczna".
>> pozdr. Jerzy
> podpisuje sie pod "chemiczna" w sensie sztuczna...
> tez raz kupilem i wiecej tego nie uczynie...
> w ogole glupota mnie opanowala ze kupilem przecie jaki to problem dwa
> razy do roku mase makowa stworzyc...
Dodatkowo (procz chemicznego posmaczku) chrzescil piasek i niezbyt
dokladnie zmielone ziarna - nie ma to jak reczne, 3-krotne mielenie i
dodawania bakalii w/g uznania - polecam dodac przesiekane kilka
suszonych (nie wedzonych) sliwek i kilka migdalow.
Pozdrawki
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
|