Data: 2006-11-24 07:32:49
Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "jan" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ejs9ht$f17$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
> robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo spytac:(
> Stąd moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że rozdzielam i
> mroże poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety robić,
> salcesony jakieś (ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio
> upeklowawszy i tu prośba o przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie peklowane
> potem pieczone sa bardzo dobre- -moja mama tak robila.
> Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc jakiekolwiek
> wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za przepisy.
> Z gory dziekuje
> Monika
czy znasz stronę
http://www.wedlinydomowe.pl/
pozdr.
|