Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: <j...@n...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Co zrobić z łupinami jabłek?
Date: Fri, 1 Sep 2006 16:05:58 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <ed9eou$ic5$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ed7a3c$tnr$1@news.onet.pl> <ed96qq$g3u$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ed97ta$pnv$1@inews.gazeta.pl> <ed9a1j$t3d$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ed9aei$7o0$1@inews.gazeta.pl> <ed9b6j$4j7$1@nemesis.news.tpi.pl>
<ed9bl0$d00$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: dfe33.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1157119582 18821 83.23.134.33 (1 Sep 2006 14:06:22 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 1 Sep 2006 14:06:22 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:54564
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah> napisał
w wiadomości news:ed9bl0$d00$1@inews.gazeta.pl...
> j...@n...pl pisze:
>
>> Ja nikomu nic nie wmawiam, to po pierwsze.
>> Wszystkie frakcje cholesterolu muszą być, i LDL i HDL, to o tym nie
>> wiesz?
>
> Wiem, ale jak sie to ma do tego, co przed chwila napisales? Odswiezyc Ci
> pamiec?
>
> "A zły cholesterol powstaje (nie u każdego) w wątrobie z jedzenia nadmiary
> węglowodanów, a szczególnie fruktozy."
>
> Mozesz wyjasnic, co przez to rozumiesz? Bo to, ze - nie wiedziec czemu -
> za zly cholesterol uwazasz LDL, to juz sie domyslilem, natomiast sensu tej
> wypowiedzi jako calosci - nijak domyslic sie nie moge, szczegolnie w
> swietle tego, co piszesz teraz. Rozumiem, ze niekonsekwencja lezy u
> podstaw ludzkiej natury, ale naprawde, bez przesady.
>
Znam wyniki frakcji cholesterolu u kilkuset osób żywiących się optymalnie,
za kilka miesięcy poznam ich wyniki ponownie.
Optymalni mają cholesterol bardzo podobny we wszystkich frakcjach. Jestem
Marcinie praktykiem, a nie tylko zabawa w rozmowy, kłótnie i dywagacje...
Dużo wiem na ten temat, Ty zaś za mało. Więc rozmawiać niesposób.
Pozdrawiam Jurek M.
|