Data: 2006-09-01 14:05:58
Temat: Re: Co zrobić z łupinami jabłek?
Od: <j...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah> napisał
w wiadomości news:ed9bl0$d00$1@inews.gazeta.pl...
> j...@n...pl pisze:
>
>> Ja nikomu nic nie wmawiam, to po pierwsze.
>> Wszystkie frakcje cholesterolu muszą być, i LDL i HDL, to o tym nie
>> wiesz?
>
> Wiem, ale jak sie to ma do tego, co przed chwila napisales? Odswiezyc Ci
> pamiec?
>
> "A zły cholesterol powstaje (nie u każdego) w wątrobie z jedzenia nadmiary
> węglowodanów, a szczególnie fruktozy."
>
> Mozesz wyjasnic, co przez to rozumiesz? Bo to, ze - nie wiedziec czemu -
> za zly cholesterol uwazasz LDL, to juz sie domyslilem, natomiast sensu tej
> wypowiedzi jako calosci - nijak domyslic sie nie moge, szczegolnie w
> swietle tego, co piszesz teraz. Rozumiem, ze niekonsekwencja lezy u
> podstaw ludzkiej natury, ale naprawde, bez przesady.
>
Znam wyniki frakcji cholesterolu u kilkuset osób żywiących się optymalnie,
za kilka miesięcy poznam ich wyniki ponownie.
Optymalni mają cholesterol bardzo podobny we wszystkich frakcjach. Jestem
Marcinie praktykiem, a nie tylko zabawa w rozmowy, kłótnie i dywagacje...
Dużo wiem na ten temat, Ty zaś za mało. Więc rozmawiać niesposób.
Pozdrawiam Jurek M.
|