Data: 2006-06-24 21:09:38
Temat: Re: Coś do szatkowania, siekania itp.
Od: Sławek SWP <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W: news:e7k4r0$k80$1@nemesis.news.tpi.pl
Od: TW <t...@t...com>
Było:
> Tak, to jest to. Ale do szatkowania czego Państwo to używali?
Przez conajmniej tydzień używaliśmy tego urządzenia do wszystkiego ;-) teraz
się kurzy w szafie bo jak leży pod ręką to WIDAĆ a jak w szafce to
wyciągnięcie, użycie, mycie i chowanie jest o wiele dłuższe niż użycie noża.
> Czy na przykład przekrojone na pół twarde pomidory, ogórki,
> rzodkiewki itp. można włożyć i rzeczywiście zostaną poszatkowane
> na drobne części?
Na plastry nie ma problemu, a ta korba zepsuła się niemal natychmiast więc
nie wiem czy się sprawdza w praktyce (wyrobiło się osadzenie osi i "latała"
na boki)
> Czy raczej muszą to być rzeczy miękkie, jak na przykład gotowane
> warzywa?
Raczej z miękkimi jest problem, twarde na "plasterkownicy" i tarkach po
prostu znikają w oczach. Miękkie się rozłażą (korbka się popsuła)
>
>> Maszynkę Zelmera (z szatkownicą i resztą) używamy conajmniej dwa
>> trzy razy w tygodniu, a do pozostałych rzeczy łatwiej i szybciej
>> jest użyć noża.
> Ile mniej więcej taka maszynka kosztuje?
Maszynka do mielenia
http://www.zelmer.pl/pl/produkty/nasze_wyroby/sprzet
_kuchenny/maszynki/diana/art1.html
tylko, że była promocja, kupiłem z szatkownicą i nasadką do kiełbas taniej
niż teraz trzeba zapłacić za taką bez dodatków.
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
http://www.popieramjow.pl/jow.php
|