Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.nask.pl!ne
ws.nask.org.pl!newshub.sdsu.edu!news.glorb.com!indigo.octanews.net!news-out.oct
anews.net!mauve.octanews.net!news-out.readnews.com!postnews3.readnews.com!not-f
or-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Coś z ziemniaków
Date: Tue, 06 Nov 2007 09:27:41 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <g...@4...com>
References: <fgo4fo$kjp$1@nemesis.news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 30
NNTP-Posting-Host: 5c177673.reader.athenanews.com
X-Trace: DXC=9h_hdYOTP^04iec5iDUo@=aTHcV2NR;j;:LKFL\Y2Oo:^C:U5hVI?l7P:`eEBUYI20VQZmo7
]XBV<JST[\D[jJD?=<>ihdV9S;3
X-Complaints-To: a...@a...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:305210
Ukryj nagłówki
On Mon, 05 Nov 2007 23:06:55 +0100, medea <e...@p...fm>
wrote:
>Chodzi mi po głowie (albo czubku języka) jakieś danie ziemniaczane, jako
>że dawno już nie jadłam ziemniaków. Może zapiekanka jakaś albo
>kartoflanka... no nie wiem. Może się podzielicie swoimi przepisami?
>
>PS. Od razu zastrzegam, że ja preferuję bez stolca :-).
>
>Pozdrawiam
>Ewa
pieczone ( w zakietach) cwiartki osemki czy co, zaleznie od
wielkosci ziemniaka, pomazane oliwa i jakims czyms sypkim
przyprawowwym. do tego kilka sosow i moze byc ryba jakas - takie
fish and chips inaczej
albo moj ukochany cheese and onion pie = puree kartoflane + duzo
ostrego sera (niestety jak dobry i ostry to drogi - w PL wyszlo
mi niezle z razdamerem czy tym drugim damerem i wtarlam jednak
troche old amsterdam, bo cheddar nawet w Almie jest z gatunku
bardzo lagodnych, a te nie dadza kopa kubkom smakowym) +
posiekanej cebuli sporo, wymieszac i siup! tak na godzine do
piecyka sredniego ale nie bardzo sredniego, zawsze mozna
zmniejszyc gaz/elektr....powinien odchodzic od brzegow naczynia
i byc brazowo-sloty po wierzchu...ja to jem samo, nic mi wiecej
do szczescia nie trzeba
trys, bardzo kartoflany
K.T. - starannie opakowana
|