Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cukinia
Date: Wed, 7 Aug 2002 11:51:05 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <aiqred$nms$1@news2.tpi.pl>
References: <aiqnh2$7lj$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa186.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1028714765 24284 213.25.246.186 (7 Aug 2002 10:06:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Aug 2002 10:06:05 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:119153
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Masia" <m...@d...pl> napisał w wiadomości
news:aiqnh2$7lj$1@news.tpi.pl...
... Teraz
> przyrządziłabym coś nowego. Poratujcie mnie pomysłami na pyszności z
> cukinii, proszę.
> Masia
moze popakujesz do sloikow i wyjmiesz , jak po cukiniach nie bedzie sladu
np zima, niedawno podawala taki sposob Ewa z Wroclawia :
"..Może zainteresuje Was przepis mało
znany /naprawdę dobra sałatka/.
4 kg cukini lub kabaczka,1/2 kg marchwi,3 cebule,1/2 szkl.octu 6%,1
szkl.oliwy,1 pęczek zielonej pietruszki,10 małych ząbków czosnku.
Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej /jak buraki/ posolić,pozostawić na 1
godzinę.Marchew zetrzeć jak wyżej,pokroić cebulę,pietruszkę.
Teraz 2 sposoby:
- odcisnąć cukinię i wszystko połączyć-/wtedy pasteryzować chwilę/
-na gorącej oliwie podsmażyć chwilę marchew potem dodać resztę składników i
2-3 minuty podsmażyć / bez pasteryzacji,gorące do słoików i odwrócić/
Spróbujcie:)))
Ewa/Wrocław/..."
Jola L-L
|