Data: 2006-12-30 21:56:36
Temat: Re: Czas na faworki
Od: "dippi" <dippi[HATESPAM]@op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Magdalena Bassett" napisala w wiadomosci
>Jakies pomysly na niecodzienne faworki?
Ja nieraz robie takie, ze zamiast smietany daje piwo. Troche zmienia smak
faworków, przynajmniej dla mnie i tych co probowali raczej pozytywnie.
A co do wykonania do zagniecione ciasto chlodze w lodówce, a potem nalezy je
"bic" najlepiej walkiem, aby wtloczyc w nie jak najwiecej powietrza.
Mam tez przepis na faworki greckie:
- 25 dkg maki
- 2 jajka
- sok z 1 pomaranczy
- szczypta soli
- szczypta sody
Zagniatamy z tego ciasto, smazymy faworki. Rozlozone na pólmisku posypujemy
cynamonem i pokrapiamy miodem.
Tego sposobu nie próbowalam jeszcze, wiec nie wiem jak smakuja.
Pozdr
Dippi
|