Data: 2007-01-02 13:28:20
Temat: Re: Czekolada do pieczenia?
Od: "BoBig" <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
"ikselka" <i...@w...pl> napisał(a):
>
> Chorzowianin napisał(a):
>> Witam, ostatnio usłyszałem o czekoladzie do pieczenia
>
> Raczej do ozdabiania ciast, tj. do sporządzania polewy, różnych
> powlekanych czekoladą dekoracji, ale i do kremów, deserów
> czekoladowych.
Nie to nie prawda. Czekolada do pieczenia to specjalna czekolada do
pieczenia ;-)). Może mieć formę patyczków lub kaletek.
>
>> co to jest,
>
> Fachowa nazwa: kuwertura.
Nie to nieprawda. Czekolada do pieczenia to co innego niż kuwertura.
>
>> w jakiej
>> wystepuje postaci
>
> W postaci tabliczek, zdarza się zmielona.
Nie to nieprawda. O postaci pisałem wyżej.
>
>> i GDZIE można ją kupić?
>
> Ba!
> Też bym chciała wiedzieć :-(((
W hurtowniach cukierniczych.
Pozdrawiam
BoBig
|