Data: 2001-12-01 15:36:22
Temat: Re: Czemu tak tu cicho i spokojnie?
Od: i...@r...com.pl (Macabra)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: <m...@h...com>
> No to jak sie nudzisz to prosze podaj mi jakis sos do wolowiny i do kaszy
> gryczanej. Za pol godziny musze robic obiad, a ten moj sos jest zawsze
taki
> sam. Standard - maka smietana maggi. Moze teraz jakis inny smak i zeby
jakis
> warzywka w tym byly.
To juz pewno troche pozno, ale wlasnie zrobilam i chcialam sie pochwalic:
Kupilam dobry kawal pregi wolowej (podobno poslednie mieso, ale ja lubie),
pokroilam w spora kostke, do szybkowala, z ktorego jestem dumna i blada,
wydlubalam z zamrazalnika borowiki, spora marchewke w plasterki i siup.
Posolilam, popieprzylam, szczypte cayenne dla ostrosci, jaliwca dla
wzmocnienia lesnego posmaku, troche wody i na pol godzinki na ogien
(przypominam - to szybkowar, po tym czasie mieso rozplywa sie w ustach).
Gotowy sos zagescilam maka. Do kaszki gryczanej jak ulal.
Smacznego
--
Maya
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|