Data: 2005-11-30 12:00:55
Temat: Re: "Czeska"" rewelacja
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article
<2DA8AA784D386E48A4090BA3B1647E10036D29FE@jplwant003
.jasien.net>,
Konrad Brywczyński <http://cerbermail.com/?EPpJiWnVOQ> wrote:
> aniared <a...@n...pl> w wiadomości
> news:news:dmhkqc$q13$1@nemesis.news.tpi.pl napisał(a):
> >
> > Może się nie udać, gdy składniki będą się różniły temperaturą, np. jaja z
> > lodówki, a olej w temp. pokojowej.
>
> Jajka i musztardę wyciągam z lodówki, olej z szafki, a jakoś wychodzi. Czary
> z mleka?
Dodatek musztardy stabilizuje nieco emulsję ?? nie tyle dlatego, że
gorczyca zawiera naturalne emulgatory, ale i dlatego, że jej drobno
zmielone cząstczki torzą ośrodki wokół których tworzą się krople emulsji.
Ponadto może dajesz zbyt mało oleju.
Władysław
|