Data: 2012-01-22 14:20:16
Temat: Re: Czomber
Od: Tadeusz Smal <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-22 12:15, skryba pisze:
> Robi się ciepło, zima raczej w odwrocie - czas myśleć o grillowaniu w ogrodzie.
> Jakie są Wasze doświadczenia w zakresie uprawy czombru. Uwagi, podpowiedzi?
> Jeszcze kilka lat temu można było nabywać tą paczkowaną przyprawę w sklepach. Od
> kilku lat stała się niedostępna. Bywa w sklepach zielarskich. Podobnie stało się
> z popularną kiedyś przyprawą barbecue. Zna może ktoś jej skład i proporcje
> składników do samodzielnego przygotowania? Właśnie ją stosowałem do grillowania
> i potrawy z nią grillowane miały wyjątkowy smak.
:)
Zapewne chodzi Tobie o czubrycę, najbardziej chyba popularną przyprawę
na Bałkanach, której podstawowym składnikiem jest cząber górski
(Satureja montana) a ponadto rożne odmiany papryki
,pieprz, czosnek.
z pozdrowieniami i uśmiechami
smal
www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12262
sklep: http://trawki.pl/
|