Data: 2001-10-25 08:29:18
Temat: Re: Czosnek
Od: "Anna Alewska" <a...@e...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<k...@p...onet.pl> wrote in message
> A moze macie jakies interesujace przepisy na rzeczy z duuuuza iloscia
czosnku?
Tak, składającą się prawie wyłącznie z czosnku pastę. Do smarowania
na pieczywie, smarowania mięs, wszelkie inne dowolne zastosowania
dopuszczalne.
Pozbawić główki czosnku prawie całej warstwy łupinek, pozostawić tylko
tyle, żeby ząbki się nie odrywały. Od góry, pomiędzy ząbki, wpakować
tyle masła ile wejdzie. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec przez
(to muszę sprawdzić, na razie napiszę z głowy) 20 min. w piekarniku.
Uzyskuje się zapakowane w łupinki ząbki czosnku, które można wyciskać
jak z tubki, jest to miękka i smarowalna masa. Polecam!
--
Pozdrawiam
Ania
|