Data: 2004-05-20 16:06:56
Temat: Re: Czy i czym nasączyć biszkopt??
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 20 May 2004 09:01:43 -0700, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
>
>
>ewa wrote:
>
>> Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:c8i13j$jso$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> > Magdalena Bassett wrote:
>> >
>> > > Biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie zmieni w sposobie
>> > > przyrzadzenia:
>>
>> > Ja wlasnie robie biszkopt do Rafaello wg Twojego przepisu i jest swietny.
>>
>> Wszystkie ciasta /i nie tylko ciasta/ wg przepisów Magdy B. zawsze
>> wspaniale się udają. Bardzo czesto korzystam z Jej przepisów i nigdy się nie
>> zawiodłam. Magdo, proszę o więcej!
>
>Bardzo dziekuje za mile slowa. Dzisiaj w watku "repetytorium z truskawek" jest
>przepis na moja tarte owocowa.
>
>Ostatnio cwicze scones, szybkie ciasto na sodzie, ktore je sie na sniadanie z
>maslem i dzemem, albo z bardzo maslana smietana, jak w Szkocji. Przepis na
>podstawowe juz podawalam, ale teraz robie rozne odmiany: z serem, z czekolada,
>z ziolami...gdy bede zadowolona z wynikow, podam, co wymyslilam.
>
>Magdalena Bassett
u nas scones sa na proszku i sa na popoludnie - na tzw cream
tea...hej - roznice jezykowe, takie jak biscuits...u Was co
innego i unas co innego :))
trys
K.T. - starannie opakowana
|